Χρήστος Χρυσόπουλος: Look Twenty – HOTEL ROOMS

«Ταξιδεύω συχνά ως συγγραφέας. Πολλές φορές, επισκέπτομαι άγνωστες πόλεις για μια μόνο νύχτα. Περνώ τα βράδια φωτογραφίζοντας το δωμάτιο και τους διαδρόμους του ξενοδοχείου μου».

[HOTEL ROOMS, 20 φωτογραφίες και φωτογραφία εξωφύλλου. Εικόνες από δωμάτια ξενοδοχείων σε διαφορετικές Ευρωπαϊκές πόλεις. Ποικίλες τοποθεσίες, 2012-2014. Μουσική υπόκρουση: «Dahlia’s Tear» (copyright free)]

 

Το LOOK TWENTY είναι ένα φωτογραφικό έργο σε εξέλιξη. Επιδιώκει να διαμορφώσει έναν τρόπο φωτογραφικής αφήγησης ταυτόχρονα εσωστρεφή και διερευνητικό. Ο συγγραφέας και φωτογράφος Χρήστος Χρυσόπουλος χρησιμοποιεί αυστηρά τον αριθμό των 20 φωτογραφιών, τις οποίες τοποθετεί σε ισόχρονη διαδοχή, κατασκευάζοντας «ταινίες» διάρκειας περίπου 8-10 λεπτών. Το αποτέλεσμα είναι ένα γοητευτικό περιβάλλον στατικών εικόνων, αυτόνομο και περίκλειστο, που αποτυπώνει τον ψυχισμό του φωτογράφου καθώς και την ιδιαιτερότητα της ματιάς του. Τα αντικείμενα μεταμορφώνονται σε αυτεξούσιες οντότητες και διηγούνται μια ιστορία. Το έργο LOOK TWENTY υλοποιεί μια εμπρόθετη σύζευξη διαδικτύου και φωτογραφίας και γι’ αυτόν τον λόγο θα γίνει προσπάθεια να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο συνομιλίας ανάμεσα στο έργο τέχνης και στους αποδέκτες / θεατές του. Το LOOK TWENTY θα ανανεώνεται τακτικά ωσότου αποτελέσει σύνολο 20 «ταινιών», οπότε θα αποκτήσει και την τελική του μορφή.

Related Posts