Δυο μέρες με τον Andy

large-1

Στις 10 Δεκεμβρίου η Γκαλερί Maison Gerard της Νέας Υόρκης εγκαινιάζει την έκθεση, Two Days in the Life of Andy με άγνωστες, έως τώρα, φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή του θρύλου της pop art, Andy Warhol. Τραβήχτηκαν την άνοιξη του 1981 στη Νέα Υόρκη από τον φωτογράφο Robert Levin, για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Stern.

Στο διάστημα των δύο ημερών που πέρασε ο Levin μαζί με τον Warhol σπαταλήθηκαν 11 ρολά φιλμ. Ο φωτογράφος κατάφερε να επιβραδύνει, για λίγο, τους ρυθμούς στην καθημερινότητα του Warhol. Στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ισορροπεί ευχάριστα τον μπανάλ τρόπο παρουσίασης των καλλιτεχνών στα περιοδικά, με τη χαλαρή, σχεδόν γήινη, πλευρά της καθημερινότητας του λαμπερού Warhol, ο οποίος μοιάζει να απολαμβάνει τον ρόλο της διασημότητας που αφήνει τα ξένα βλέμματα να εισχωρήσουν στον ιδιωτικό του χώρο.

Ο φακός τον παρακολουθεί να καπνίζει στο Pierre Hotel, να δουλεύει στο Factory, να δέχεται περιποίηση ομορφιάς προσώπου, να οδηγεί το ποδήλατό του, να περπατά και να συζητά ανέμελα με τους φίλους του στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Γ.Ε.ΚΑΡ.

6_AndyWarol_MaisonGerard

2_AndyWarol_MaisonGerard

3_AndyWarol_MaisonGerard
Με τον σκηνοθέτη John Waters

large-2

7_AndyWarol_MaisonGerard

4_AndyWarol_MaisonGerard

8_AndyWarol_MaisonGerard

21INSIDERART4-articleLarge

2015_11_27-Andy_Warhol-33

Related Posts